Retourneren

Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over een artikel. Bij A12Toys kun je binnen 30 dagen na ontvangst je retour aanmelden. Hierna heb je nog uiterlijk 7 dagen de tijd om je artikel terug te sturen. Het artikel of product dient uiteraard ongebruikt te zijn, in verkoopbare staat en nog in de originele onbeschadigde verpakking te zitten.

Wanneer het artikel door ons is ontvangen, zal de klantenservice binnen 14 werkdagen het geld terug storten. Stuur je alles retour dan wordt het volledige bedrag (inclusief eventuele verzendkosten) teruggestort. Stuur je een gedeelte van de bestelling retour waardoor de waarde van je bestelling onder de € 35 uit was gekomen, dan krijg je het bedrag van het artikel minus de verzendkosten teruggestort. De kosten voor het retourneren zijn altijd voor eigen rekening tenzij het een aantoonbare fout van A12Toys is. 

Wat is de ruiltermijn?
Artikelen die je online bij A12Toys.com of via een van onze andere kanalen hebt gekocht, mogen geretourneerd worden. Na ontvangst heb je 30 dagen de tijd om je retour aan te melden. Na het aanmelden van je retour heb je nog uiterlijk 7 dagen om je artikel terug te sturen. Het artikel dient ongebruikt te zijn, in verkoopbare staat en in de originele onbeschadigde verpakking te zitten. Wanneer het een artikel betreft dat ingeseald is (denk aan een puzzel, bordspel, DVD of CD) dan moet de seal ongebroken zijn. 

Hoe kan ik iets retour sturen?
Voordat je iets retour stuurt naar A12Toys.com, vragen we je een e-mail te sturen naar info@a12toys.com. Op die manier ontvang je de retour instructies van onze klantenservice en weten wij dat je pakket er aan komt. Tip: bewaar het verzendbewijs dat je ontvangt bij het postkantoor. Op die manier kun je het artikel volgen en zien dat deze afgeleverd is. 

Bij de retourinstructies, die je per e-mail ontvangt, vind je een retourformulier. We vragen je deze zo volledig mogelijk in te vullen om de verwerking van je retour zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kan ik een artikel terugbrengen naar de winkel in Veenendaal?
Helaas is onze winkel gesloten. Je kunt daarom je artikel alleen terugsturen. Stuur daarom altijd eerst even een emailtje naar info@a12toys.com zodat we je kunnen helpen om het artikel te retourneren.

Ik heb een kapot artikel ontvangen, wat nu?
Wanneer je artikel kapot is bij aankomst, vragen we je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice via info@a12toys.com . We hebben een eigen reparatieafdeling en goede contacten met alle leveranciers van deze artikelen, waardoor we je zo snel mogelijk kunnen helpen met een oplossing. 

Wanneer krijg ik mijn geld terug?
Wanneer je een artikel terug hebt gestuurd naar onze klantenservice, zullen wij binnen 14 werkdagen na de verwerking van je retour, het geld terugstorten. Wanneer je alles in de in de juiste staat retour stuurt, storten wij het volledige bedrag terug. We vergoeden hierbij ook de eventueel eerder betaalde verzendkosten.