Revell Vliegtuig B-17F Memphis Belle - 04297 - Modelbouw

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Boeing B-17 het synoniem voor alle zwaarbewapende strategische bommenwerpers, ook al was hij met 12.677 gebouwde toestellen zeker niet het meest gebouwde vliegtuig van dat type. De naam "Flying Fortress" kreeg het na zijn eerste vlucht van een Amerikaanse journalist en heeft die altijd bewaard. De Boeing B-17F was de eerste Flying Fortress die in massaproductie werd genomen. Het beroemdste toestel van deze reeks was de bij Boeing gebouwde B-17F-10-BO, die op 15 juli 1942 van de band rolde. Hij werd in dienst genomen bij het 324th Bomber Squadron van de 91st Bomber Group in Bassingbourn, Engeland. De bemanning gaf hem de koosnaam "Memphis Belle", naar de naam van de vriendin van piloot Lt. Robert K. Morgan. Ook beroemd werd hij doordat het officieel de eerste bommenwerper van de US Army Air Force in Europa was, die 25 opdrachten had overleefd en de ster van een Hollywood-propagandafilm werd. Na die missie werd de "Memphis Belle" met zijn bemanning naar de USA overgebracht. Later 'kocht' de stad Memphis het vliegtuig op en maakte er een openluchtmonument van. In 2004 werd de B-17F compleet gerestaureerd en vandaag kan men de "Memphis Belle" weer in het openbaar bewonderen. Gestructureerde oppervlakken – Cockpit met instrumentenbord – Bommenrichttoestel met stoel – Draaibare mitrailleurkoepels – Beweegbare bol-mitrailleurkoepel onder de romp – Mitrailleurs in de zijramen – Gedetailleerd hoofdlandingsgestel – Beweegbare propellers – 2 bommen aan de uithouders – Transfers voor de Memphis Belle-afwerking en een andere USAF-uitvoering.
Niet op voorraad
SKU
4009803042978
€ 39,99
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Boeing B-17 het synoniem voor alle zwaarbewapende strategische bommenwerpers, ook al was hij met 12.677 gebouwde toestellen zeker niet het meest gebouwde vliegtuig van dat type. De naam "Flying Fortress" kreeg het na zijn eerste vlucht van een Amerikaanse journalist en heeft die altijd bewaard.
De Boeing B-17F was de eerste Flying Fortress die in massaproductie werd genomen. Het beroemdste toestel van deze reeks was de bij Boeing gebouwde B-17F-10-BO, die op 15 juli 1942 van de band rolde. Hij werd in dienst genomen bij het 324th Bomber Squadron van de 91st Bomber Group in Bassingbourn, Engeland. De bemanning gaf hem de koosnaam "Memphis Belle", naar de naam van de vriendin van piloot Lt. Robert K. Morgan. Ook beroemd werd hij doordat het officieel de eerste bommenwerper van de US Army Air Force in Europa was, die 25 opdrachten had overleefd en de ster van een Hollywood-propagandafilm werd. Na die missie werd de "Memphis Belle" met zijn bemanning naar de USA overgebracht. Later 'kocht' de stad Memphis het vliegtuig op en maakte er een openluchtmonument van. In 2004 werd de B-17F compleet gerestaureerd en vandaag kan men de "Memphis Belle" weer in het openbaar bewonderen.

Gestructureerde oppervlakken – Cockpit met instrumentenbord – Bommenrichttoestel met stoel – Draaibare mitrailleurkoepels – Beweegbare bol-mitrailleurkoepel onder de romp – Mitrailleurs in de zijramen – Gedetailleerd hoofdlandingsgestel – Beweegbare propellers – 2 bommen aan de uithouders – Transfers voor de Memphis Belle-afwerking en een andere USAF-uitvoering.
Meer informatie
Meer informatie
Deliverycode n.v.t.
EAN 4009803042978
Service Garantie
 • Klantenservice

  Wij staan voor u klaar

 • Morgen in huis

  Meestal voor 21:00 uur besteld morgen in huis

 • Gratis verzending

  Vanaf € 35,-

 • Veilig betalen

  Met iDEAL, Mastercard of VISA

 • Gratis retourneren

  Binnen 30 dagen